Pages

Sunday, May 4, 2014

Känguru tulemusi

Märtsi viimasel neljapäeval, 27. märtsil kogunes aukartusäratav hulk, rekordarv 17 640 õpilast 377 Eesti koolist lahendama „Känguru“ ülesandeid.
Nuputamine toimus ettemääratud ajal õpilaste kodukoolides, märgib Tartu ülikool oma pressiteates. Lahendusi oodati noorematelt õpilastelt 24-le ja vanematelt 30 küsimusele. Aega selleks anti kõigest 1 tund ja 15 minutit. Juba aastaid antud mängus kaasa löönud Mart Reiniku kooli 8. klassi õpilase Roland Pärna sõnul on antud võistluse põhiliseks väljakutseks kiirelt lendav aeg. „Muidu tehtavad ülesanded saavad hoopis teise mõõtme, kui sul on tutvumiseks ja lahendamiseks aega napid kaks pool minutit,“ ütleb Pärn, ent lisab: „Samas on nipiga ülesandeid väga huvitav lahendada.“

TÜ teaduskooli metoodik, „Känguru“ eestvedaja Raili Vilt ei näe samas väheses ajas probleemi, sest eesmärgiks on populariseerida õpilastele matemaatikat läbi mitmekesiste üleannete. „Võitjad selguvad selle põhjal, kes nendest ülesannetest suudab etteantud aja jooksul kõige rohkem õigesti lahendada. Loodetavasti lahendatakse tegemata jäänud ülesanded õhinal kodus veel sama päeva õhtul. Nii jätkub lahendamisrõõmu rohkemaks kui vaid lühikeseks võistlusajaks,“ selgitab Vilt.

Kui veel eelmisel aastal võisteldi ja peeti arvestust „Kängurul“ neljas vanuserühmas: ekolierid (3.-4. klass), benjaminid (5.-6. klass),kadetid (7.-8. klass) ja juuniorid (9.-10. klass), siis sellel aastal haarati kaasa ka kooli pisimad, 1.-2. klassi õpilased, pre-ekolieri rühmas. Lisandunud rühm seletab osaliselt, miks sel aastal osales võrreldes eelmisega ligemale 4500 õpilast enam, kuid Raili Vilt kinnitab, et ka ilma pre-ekolierideta oleks 2014. aastal tehtud osavõtjate rekord.
Võistluste tulemusi

No comments:

Post a Comment