Pages

Thursday, October 5, 2017

Essakate essad sammud keemias

29. septembril esimeste klasside õpilased tegid oma esimesi samme keemia maailmas. Nooremaid koolikaaslasi juhendasid 9.b klassi õpilased.  Teistmoodi õppevorm pakkus rõõmu ja kogemusi mõlemale osapoolele.
Töötuba algas lihtsamate laborinõude tutvumisega. Tulevased keemikud õppisid esimese asjana selgeks uhmerdamise.  Üheksandikud näitasid ette õiged töövõtted.
Järgmise ülesandena tuli õhupall saada täis  söögisooda ja äädika vahelise reaktsiooni tulemusena. Eralduv süsihappegaas paisutas nii mõnegi õhupalli üllatavalt suureks. 9. klassi õpilased aitasid katset sooritada.
Viimases katses uuriti keemilise vulkaani purskamist. Selleks süüdati portselantiiglis olev aine ammooniumdikromaat põlema. Keemilise reaktsiooni tulemusena tekkis oranžist ainest uus roheline kemikaal.
Töötoa lõpetati Kahoot mänguga, kus esimeste klasside õpilased said oma oskusi ja teadmisi proovile panna. Üheksandikud õpetasid oma noorematele kaaslastele Kahoot mängu mängimist.

Toimus kaks töötuba, kus üheksandikud(9.b) õpetas nooremaid kaaslasi. Nii mõnigi õpilane üllatas oma õpetamise oskusega nii kaaslasi kui õpetajat.

Äitah 9.b klassile, kes tulid oma klassijuhatajale appi töötuba korraldama.













No comments:

Post a Comment