Pages

Wednesday, February 21, 2018

Kohtumine Meelis Haugasega

Teisipäeval kohtus 3.a ja 3.b klassiga meie kooli vilistlane Meelis Haugas. Meelis on oma kogukonna patrioot, kes on oma kodu ja töö sidunud Antsla vallaga. Väikestele kolmandikele jagas ta oma kooliaja muljeid ning jutustas sellest, millise teekonna on ta läbinud selleks, et jõuda oma ettevõtteni. Laste huvi oli suur, sest äsja oli inimeseõpetuse tundide teemaks erinevad elukutsed ning päris mitme väikemehe soov oli tulevikus hakata ärimeheks. Üllatuslikuks osutus lastele teadmine, et Meelisel on teadmised-oskused omandatud aianduses ja toiduainete tehnoloogias, et tal pole olnud suurt lotovõitu või tähtsate ülikoolide diplomeid, et ehitada oma firma. Vaid kogu edu võti on olnud järjepidev sihipärane töö ja tahtejõud saavutada oma unistus. Et ta pole löönud käega või jäänud lootma kõrvalisele abile, kui ette on tulnud rasked olukorrad vaid ta on kohe asunud ise erinevaid lahendusteid otsima. Lapsed kuulasid huviga ning küsisid asjalikke teemakohaseid küsimusi.
Meelis Haugasega kohtumisest võtsid lapsed kaasa teadmise, et koolitarkus on väga oluline, et oluline on küsida, kui millestki aru ei saa. Veel olulisem on aga olla ise uudishimulik, omada oskust siduda kooliõpikutest saadud teadmised igapäevaeluga ning nende abil jõuda juba endale sobivate lahendusteni. Et pole olemas valmisretsepte elus hakkama saamiseks vaid need tuleb ise oma teadmiste baasil välja mõelda. Et oma edu võtmeks on igaüks ikka ise.
Aitäh Meelis Haugasele lapsesõbralikult väikese huumoriga vürtsitatud õpetussõnade eest! Meie tulevased väikesed ärimehed arvasid, et nad ei loobu ka oma unistusest.

No comments:

Post a Comment